Podpořit

Víkend s Českou poštou

Děti z našich partnerských dětských domovů Černá Voda a Zruč nad Sázavou strávily spolu se svými vychovateli úžasný víkend v Rekreačním a školícím středisku Moravec, na který jej laskavě pozvala společnost Česká pošta!

Dětské domovy dorazily na Moravec již v pátek kolem poledne a po výtečném obědě a informační schůzce je čekal odpolední program – rozdělení do týmů, výroba vlajky a týmových triček. Program pátečního odpoledne se nesl v poklidné atmosféře, což děti vzhledem k dlouhé cestě a krásnému počasí uvítaly. Po splnění úkolu se děti i dospělí věnovali sportovnímu vyžití, které perfektně vybavené středisko Moravec České pošty skýtá – fotbalové hřiště, volejbalový kurt, beach volejbal a mnoho dalšího. Kdo nesportoval, mohl posedět u táboráku, opéci si špekáčky nebo si za doprovodu kytary zazpívat. Děti i dospělí, kteří toužili po aktivnějším pohybu, se vyřádili na večerní diskotéce.

Sobotní prosluněný den patřil již sportovnímu klání. Děti, rozdělené do týmů, zápasily mezi sebou v malém fotbale a v průběhu celého dne sbíraly body za plnění jednotlivých sportovních disciplín – petanque, opičí dráha, sprint, lukostřelba, trenažér veslování, skákání v pytli a mnoho dalšího. Po celý den byl dětem i dospělým k dispozici pitný režim a prakticky nepřetržitý catering „all inclusive“, který kromě grilovaného masa, teplého i studeného bufetu zahrnoval také čerstvé ovoce a různé pochutiny. V závěru odpoledne bylo slavnostně vyhlášeno umístění týmů, na prvním místě se umístili „Pošuci“, kterým srdečně gratulujeme! Po předání medailí a věcných dárků od České pošty všem zúčastněným na děti čekali karikaturisté, karaoke a oblíbené disko, ale také přednáška Jana Snopka o zdravém životním stylu.

Nedělní předodjezdové dopoledne patřilo nejen balení, ale také cvičení jógy pod vedením Silvie Jedličkové. Loučení se neobešlo bez slziček těch nejmenších, které byly důkazem, že dětem se na Moravci opravdu líbilo a víkend utekl jako voda.

Nadační fond Srdce na dlani a děti z dětských domovů Zruč nad Sázavou a Černá Voda upřímně děkují České poště, zastoupené paní Barborou Snopkovou Haberovou a panem Martinem Elkánem, za pozvání na tuto skvělou a po všech směrech vydařenou akci, za jejich osobní účast i za účast všech přítomných z České pošty! Děti i dospělí si společný víkend v krásném prostředí střediska Moravec velmi užili, velký dík patří také za bohatý program a vynikající catering! Pevně doufáme, že tato akce nebyla poslední společnou akcí České pošty s nadačním fondem Srdce na dlani a věříme, že se všem dospělým líbila alespoň tak, jako nám a dětem z dětských domovů!

 

 

DĚKUJEME SPONZORŮM

Připojte se k našim dárcům