Podpořit

Vánoční strom pro dětské domovy

Vánoční strom pro dětské domovy

Každý rok netrpělivě v nadaci čekáme seznam dárků, co si děti přejí pod stromeček. Každý rok se mění jejich přání podle nálady, věku a módních trendů. Nejvíce si děti přejí technické věci, oblečení a kosmetiku, nejmenší pak různé hračky nebo sportovní vybavení. Bez spolupráce se společnostmi Dell, Ness a Oracle by se nepodařilo sehnat dostatek peněz na splnění všech přání. Díky sbírkám a především štědrosti dárců – zaměstnanců výše jmenovaných společností se podařilo vybrat více než 100 000Kč a mohli jsme dopřát všem „našim“ dětem krásné a štědré vánoce. Do domovů jsme se rozjeli v prosinci a jak návštěvy probíhaly můžete vidět na fotografiích.

Dětský domov Tisá jsme navštívili jako první. Byl při naší návštěvě zahalen do sněhové nadílky. Vánoce dětem popřáli Vít Šubert a Tereza Stopková, děti nám ukázaly ručně děláné vánoční výrobky, ozdobené stromky v rodinách, zahráli jsme si stolní tenis a zhodnotili jsme společně s dětmi jubilejní vánoční koncert.

 

Dětský domov Litoměřice navštívila skupina lidí z Dellu. Společně jsme se podívali na zánam videa z vánočního koncertu, kde děti vystupovaly, dozvěděli jsme se, jaké mají průběžné výsledky ve škole, někdo z dětí už zapomněl co si přál pod stromeček, ale i tak se na Ježíška moc těší. Ochutnali jsme vynikající cukroví a k večeru vyrazili zpět do našich domovů.

 

Další milá návštěva nás čekala v Černé Vodě , kam přijela Dita Tlustá, společně s vedením společnosti Ness. V tomto domově se hodně dětí chystalo domů na vánoční svátky a vedení domova připravilo Štědrý večer dříve. Předali jsme dárky, popovídali s dětmi, pochovali nejmenší, malý Tobiášek už krásně běhá v jednom roce a vydali jsme se na dlouhou cestu zpět.

Do Krásné Lípy přijel zakladatel SND Vít Šubert společně s revizorkou Evou Pavlíčkovou. Povídali jsme o novinkách s ředitelkou domova Janou Dykastovou, děti pro nás připravily vynikající cukroví, vánočku a chlebíčky. Společně jsme prožili pohodové odpoledne, děti předvedly nová vystoupení a dovednosti. Zanechali jsme dárky v ředitelně a vrátili se zpět do Prahy.

Ve všech dětských domovech během návštěv jsme předali dárky od společnosti AGIP, sportovní tašky, tašky do školy, trička, čepice a míče. Moc děkujeme

155

DĚKUJEME SPONZORŮM

Připojte se k našim dárcům