Podpořit

TZ: Předání notebooků společností Huawei n.f. SND

TZ: Předání notebooků společností Huawei n.f. SND

TISKOVÁ ZPRÁVA

HUAWEI DAROVALA LAPTOPY NADAČNÍMU FONDU SRDCE NA DLANI

 [Praha, 27. června 2016] Společnost Huawei předala 35 laptopů nadačnímu fondu Srdce na dlani pro děti z dětských domovů v neděli 26. června 2016.

V rámci zážitkového dne, který nadační fond Srdce na dlani uspořádal pro přibližně 110 dětí z dětských domovů v prostorách Zámku Loučeň, darovali zástupci společnosti Huawei ve spolupráci s nadačním fondem Srdce na dlani těmto dětem a dětským domovům 35 velmi kvalitních laptopů.

Všechny laptopy budou použity pro vzdělávání dětí a pro zlepšení jejich dovedností práce s počítačem a efektivitu jejich lekcí.

Společnost Huawei oslovila nadační fond Srdce na dlani se svou velkorysou nabídkou na jaře tohoto roku. Po vzájemných jednáních byly naznačeny možnosti další vzájemné spolupráce ve snaze pomoci dětem z dětských domovů, což zástupci nadačního fondu vnímají jako skvělou příležitost dalšího propojení obchodní sféry s neziskovým sektorem na poli péče o jednu z nejpotřebnějších skupin v rámci české společnosti – o děti bez rodinného zázemí.

„S 12letým působením v České republice a jako digitální a inovativní technologický partner, stejně tak jako místní podnik a společný přispěvatel průmyslu, Huawei se vždy věnovala i tomu být zodpovědný občan v České republice“ řekl Radoslaw Kedzia, generální ředitel společnosti Huawei v České republice. „Děti z dětských domovů potřebují větší péči ze strany společnosti, zejména jejich vzdělání, notebooky jim pomohou držet krok s technologií, s internetovou érou a podpoří efektivitu jejich studia.“

Zážitkový den byl pro děti z partnerských dětských domovů nadačním fondem uspořádán k příležitosti vyhlášení Motivačního programu, stěžejního dlouhodobého projektu fondu, který je v dětských domovech realizován již mnoho let. Oslaven byl také konec školního roku, děti se zúčastnili mnoha zajímavých soutěží, které spojovalo téma 700. výročí narození Karla IV. a čekal je rovněž bohatý catering.

Huawei působí v České republice od roku 2003 a vždy byla zodpovědnou firmou ve společnosti. Tím, že klade důraz na vzdělání, je jedním z jejích stěžejních globálních programů i podpora studia a vzdělávání studentů v Číně – „Seeds for Future“ (Semínka pro budoucnost) – program, který organizuje ve více než 170 zemích po celém světě.

Nadační fond Srdce na dlani se již třináct let snaží podporovat děti z pěti dětských domovů, provázet je v průběhu jejich života v domově, ale především pomoci je připravit na jeden z nejrizikovějších okamžiků jejich života – vstup do samostatného života. V současné době drží nadační fond Srdce na dlani patronát nad pěti dětskými domovy, konkrétně v Černé Vodě, Krásné Lípě, Litoměřicích, v Tisé a ve Zruči nad Sázavou.

 

O Huawei

Firma Huawei je světovým lídrem v oblasti informačních a komunikačních technologií. Naším cílem je skrze lépe propojený svět obohatit život a zlepšit efektivitu. Zároveň se snažíme jednat jako společensky odpovědná firma, inovativně podporovat informační společnost a spoluprací přispívat k rozvoji průmyslu. Na základě inovací zaměřených na zákazníka a otevřeného partnerství Huawei vytvořila ucelené portfolio ICT řešení, která přinášejí zákazníkovi konkurenční výhodu v telekomunikacích, firemních sítích, zařízeních a cloudových systémech. 170 000 zaměstnanců Huawei po celém světě je odhodláno přinést maximální hodnotu pro telekomunikační operátory, podniky a zákazníky. Naše inovativní ICT řešení, produkty a služby jsou využívány ve více než 170 zemích a regionech a slouží více než jedné třetině lidstva. Huawei, firma založená v roce 1987, je soukromou společností, kterou plně vlastní její zaměstnanci.

Pro další informace, prosím, navštivte Huawei on-line na www.huawei.com.

Kompletní TZ ke stažení zde.

Fotogalerie:

135

DĚKUJEME SPONZORŮM

Připojte se k našim dárcům