Podpořit

Prázdninová praxe 2020

Prázdninová praxe 2020
Letošní velmi úspěšný ročník projektu Prázdninové praxe byl již dvanáctým v pořadí. I přes velmi komplikovanou situaci, která od jara vládla nejen v České republice se nám podařilo, aby celkem 13 dětí z dětských domovů pod patronátem nadace Srdce na dlani úspěšně absolvovalo své prázdninové praxe.

Jak je již tradičně zvykem, všechny děti měly zajištěné placené praxe, v hlavním městě Praze, odpovídající jejich studiu, popřípadě představám o budoucím zaměstnání. Během dvou týdnu si tak všichni vyzkoušeli, jaký je reálný život dospělého pracujícího člověka. V ubytování na studentských kolejích České zemědělské univerzity jsme získali k dispozici plně vybavené jednotky, kde si děti samy hospodařily, vařily a chystaly vše potřebné pro každodenní pracovní výkon. Studenti obdrželi odpovídající finance, se kterými bylo nutné hospodařit tak, aby si mohli uhradit jízdné v městské hromadné dopravě a nákup potravin pro přípravu všech jídel dne. Ti, kteří praxe absolvovali v restauračních, či hotelových zařízeních měli výhodu zajištěných obědů.

Šanci získávat své první zkušenosti ve vybraném oboru měli mladé slečny a pánové například v renomovaných nadnárodních společnostech Axians, DNS nebo Adastra, kde se jednalo především o práci na postech administrativy, recepci a oddělení IT. Dále pak v oborech pohostinství, například ve věhlasném hotelu U Prince přímo na Staroměstském náměstí nebo v oblíbené restauraci Kulaťák. Jsme velmi rádi, že se nám podařilo získat možnost praxe i v sociálních službách a odvětví sportu například v Balance Club Brumlovka. Pro naše děti jsme mimo pravidelných pracovních povinností připravili i nějaká překvapení, jako společnou večeři v restauraci či návštěvu kina. Jsme velmi potěšeni, že i letošní rok přinesl úspěšné absolventy praxí a děti si mimo hodnotných zkušeností a zážitků přidaly i nějaké penízky do svých kasiček.

11

DĚKUJEME SPONZORŮM

Připojte se k našim dárcům