Podpořit

Poslední den prázdnin v Krásné Lípě

Poslední den prázdnin v Krásné Lípě

Letošní, již tradiční akce Poslední den prázdnin proběhla 31. srpna 2013 v Dětském domově v Krásné Lípě, a to v indiánském duchu!

Děti nejprve soutěžili v týmech na blízkém sportovišti o zajímavé ceny – dárky od našich partnerů – v disciplínách: odpal tenisového míčku, plážový volejbal, minigolf, skákání přes švihadlo a další, z čehož největší ohlas sklidilo lezení na umělou lezeckou stěnu za dozoru místního profesionálního hasičského sboru z Varnsdorfu.

Paní kuchařky z dětského domova připravily vynikající a velmi pestrý raut, plný napečených sladkostí, salátů, ovoce a domácího pečiva. K obědu byl nachystán guláš a grilovaná šunka od kosti, po kterých se jen zaprášilo!

Po vydatném obědě následoval velmi poučný a zajímavý indiánský program skupiny Aki-Ni. V indiánském týpí si děti mohly prohlédnout mnoho indiánských předmětů, jako luky, nádoby na vaření, oblečení, kožešiny apod. Připraveny byly také další, tentokrát individuální hry spojené s indiánskou tématikou, jako střelba z luku, vrh nožem, poznávání rostlin a stop a mnoho dalšího.

Velké poděkování patří nejen personálu DD Krásná Lípa a paním kuchařkám, ale také zástupcům partnerských firem nadace a dobrovolníkům, kteří se přípravy i samotné akce zúčastnili a především také dětem, které vytvořili báječnou atmosféru příjemného, slunného dne!

Krásné fotografie od Kuby Laušmana z Nessu:

165

DĚKUJEME SPONZORŮM

Připojte se k našim dárcům