Podpořit

Poslední den prázdnin v DD Tisá

V sobotu 30. srpna 2014 proběhl v DD Tisá již tradiční Poslední den prázdnin, tentokrát v pirátském duchu!

piratska-vlajka_590x354

Všechny zúčastněné domovy (Krásná Lípa, Litoměřice a Zruč) se sjely do Tisé v dopoledních hodinách, kde na ně čekalo bohaté občerstvení a nachystané sportoviště. V pravé poledne soutěže odstartovali Vítek Šubert a Jitka Kocurová ve slušivých pirátských kostýmech!

Celodenní hra pod názvem O poklad kapitána Morgana se tedy nesla v pirátském duchu a byla rozdělena na dvě části – individuální a týmovou. V první, individuální, části bylo pro děti, které představovaly obchodní lodě, nachystáno 10 stanovišť – přístavů, kde hráči plnili rozličné vědomostní, postřehové i samozřejmě sportovní úkoly. Zariskovat námořníci mohli také v kasinu, ke kterému přístup střežila horda rozlícených pirátů. Cílem hry bylo nasbírat co nejvíce zlaťáků, neboť pouze prvních 20 hráčů mělo možnost podělit se o poklad kapitána Morgana. V pokladu děti nalezly např. snowboard, kosmetiku a mnoho dalších hodnotných dárků. Jako první se s 32 zlatými umístil Igor P. z Litoměřic, který odjel na novém parádním horském kole!

Po výtečném obědě (kuřecí špíz se slaninou s kroketami), který „zpestřila“ vydatná dešťová přeháňka, následovaly týmové soutěže námořních flotil (každý domov představoval flotilu jedné námořnické velmoci), kde nechyběla přehazovaná, přetahování lanem, štafetový běh, aj. Hlavní výhrou (kromě velkého balíku dárků) a pro děti silným tahákem byl zisk 60 bodů do Motivačního programu za první místo, 40 bodů za druhé místo a 20 bodů za místo třetí! Triumf získal domácí tým, tedy DD Tisá se 17 body, na druhém místě se umístil DD Krásná Lípa (16 b.), třetí místo obsadil DD Litoměřice (14 b.) a na místě bramborovém skončil tentokrát náš nový domov DD Zruč nad Sázavou (13 b.). Jak je ale patrné z bodových zisků, zápolení bylo velmi vyrovnané!

Následovalo vyhlašování vítězů a rozdání cen, skropené několika málo slzičkami těch méně úspěšných. Všechny děti ale obdržely pamětní listy, čokoládové zlaťáky a dárek, neboť všechny flotily byly za své úsilí odměněny.

V průběhu celého dne mohly děti dle své chutě a potřeby navštívit skvěle připravený a bohatý bufet plný zákusků, chlebíčků, koláčků, ovoce, malinovky, šunky od kosti a mnoha dalších laskomin, který parádně nachystaly paní kuchařky a ostatní personál z Tisé! K dispozici byl také celý den skákací hrad, DJ a zkrátka vše, co je k příjemnému prožití posledního dne prázdnin třeba!

Velký dík nadace Srdce na dlani patří všem dobrovolníkům, bez nichž by akci nebylo možné uspořádat, DD Tisá za bezvadnou přípravu všeho potřebného a za nachystání opravdu výtečného pohoštění, štědrým dárcům za věnování mnoha hodnotných dárků a především všem úžasným malým i velkým soutěžícím, díky nimž jsme si i my celý den náramně užili!

Fotogalerie

Foto Vítek Šubert:

 

Foto Eva Marečková:

Foto Milan Vostrý:

Foto Milan Jonaš:

 

 

DĚKUJEME SPONZORŮM

Připojte se k našim dárcům