Podpořit

Lyžování na Benecku!

Lyžování na Benecku!

Tak jako v uplynulých dvou letech strávily děti z dětských domovů, tým Srdce na dlani a především úžasní dobrovolníci víkend na lyžích v Krkonoších na Benecku!

Pátek, kdy jsme se všichni sešli v Hotelu Kubát, proběhl neformálně, malí i velcí účastníci cítili potřebu si v poklidné atmosféře popovídat, na což na jiných akcích Srdce na dlani často nezbývá dost volných chvil. Do programu se vešlo také školení první pomoci, které vedla Sára; všichni jsme ale doufali, že nabyté vědomosti nebudeme potřebovat.

Sobotu lze shrnout do tří slov – lyžování, snowtubing a diskotéka. Hned ráno se dětí ujali naši dobrovolníci a dobrovolnic! Děti byly rozděleny do malých skupinek podle svého umu, od úplných začátečníků až po zkušené jezdce. Instruktoři se dětem věnovali na plný výkon, a jelikož hustě sněžilo, k večeru měli malí i velcí lyžaři sněhu doslova plné brýle. I když radost fanouškům hokeje trochu pokazil nelichotivý výsledek našeho týmu na ZOH, ztracený entusiazmus opět našli v řádění na snowtubingu a večerní diskotéce. Energii neubral ani vydatný mráz, který zejména v noci dosáhl -15 stupňů Celsia!

Neděli korunovalo krásné slunečné počasí a rozmanité výhledy na krkonošská panoramata! Po vydatném tréningu, podpořeném motivujícími výkony Ester Ledecké, následovaly závody ve slalomu, udílení cen, startování promrzlých aut a odjezd domů. I přestože každá legrace musí někdy skončit, odjížděli jsme všichni veselí a spokojení. A za to patří veliký dík nejen dětem, ale především všem úžasným dobrovolníkům, kteří se ujali lyžařského výcviku, a také tetám a strejdům, kteří si akci, jak pevně doufáme, užili alespoň tak, jako my v nadaci!

Těšíme se na Vás nejen za rok na horách, ale na dalších akcích již brzy na jaře!

tým SND

Foto SND

Foto Ondra

1173

DĚKUJEME SPONZORŮM

Připojte se k našim dárcům