Podpořit

Bílý víkend v Černé Vodě

Bílý víkend v Černé Vodě

Poslední únorový víkend jsme se opět vypravili na lyžovačku za „našimi“ dětmi do Dětského domova v Černé vodě. Přemýšleli jsme, jak to bude letos, protože velkých dětí v domově ubylo a malých přibylo. Také naše parta, která jezdí pravidelně, se opět rozrostla o nové tváře.

V sobotu ráno po vydatné snídani se naše společná lyžařská a snowboardová skupina vydala na sjezdovku skiareálu v Lipové – Miroslavi, malí špunti do lyžařské školičky a bobovací četa se proháněla na kraji sjezdovky.

Kuba Laušman měl s sebou kromě kvalitního foťáku i malou kameru, která se dala přidělat na přilbu, na lyži nebo jen tak na tyčku, kterou pak točil výkony malých školáků ve školičce, pro které byla kamera motivací k obrovským výkonům.

Z dětí, které absolvovaly lyžařskou školičku vloni, už jsou zkušení lyžaři, kteří se s nadšením prohánějí po sjezdovce. Sněhu bylo opravdu hodně, sněžilo celé dopoledne. Při lyžování jsme vyzkoušeli všechny možné tratě, které skiareál nabízí, včetně těch neoficiálních – cestiček přes hupánky v lese. V lyžařské školičce děti pokročily natolik, že už mohly jezdit na školičkovém vleku a Petr s Kubou, kteří pomáhali instruktorovi Vaškovi, si mohli odpočinout, protože nemuseli suplovat malým dětem vlek. Do domova jsme se vrátili se setměním, plní dojmů a zážitků ze svahu.

Po večeři jsme společně s Terezou Stopkovou ze Srdce na dlani vyhlásili výsledky motivačního programu, který děti hodnotí z různých úhlů pohledu – ve škole, v kroužcích i v domově. Podle výsledků dostaly děti malé dárečky i finanční poukázky. Na závěr vyhodnocení jsme popřáli a předali dort Nikolce, která v týdnu oslavila dvanácté narozeniny. Pak šly malé děti spát a větší hrály s dospělými oblíbené Activity… fakt jsme si to užívali a hráli s nadšením ?.

V neděli jsme po dopoledním lyžování zorganizovali závod ve slalomu. Velcí i malí závodníci se jich zúčastnili s ohromným nadšením a několikrát padl traťový rekord. Nejmenší děti, co zůstaly v domově, podnikly sáňkařskou expedici na pastvu za místními koníčky.

Po obědě jsme vyhlásili výsledky slalomu ve všech kategoriích (už tradičně jich máme tolik, aby se všichni umístili nejhůře do 2. místa ?). A pak už přišlo loučení a všichni jsme se rozjeli do svých domovů s vírou, že takový společný víkend určitě nebyl poslední.

Poděkování patří těm, kteří připravili dětem krásný víkend:

Petra Křivánková, Iva Vinklárková, Iva Zatloukalová, Dita Tlustá, Radim Čvančara, Petr Chudoba, Roman Mašek, Petr Pospíšil, Ivan Ulč (Oracle), Roman Tůma a Kuba Laušman, který vše dokonale zdokumentoval svým fotoaparátem a kamerou.

text: Petr Chudoba a Dita Tlustá

foto: Jakub Laušman

 

135

DĚKUJEME SPONZORŮM

Připojte se k našim dárcům